Emma Thorsell, Resa

Cape of Good Hope

Botswana, Zimbabwe, Sydafrika i jan-feb 2018

När man befinner sig i Kapstaden så är det ju i princip ett måste att besöka Cape of Good Hope eller Godahoppsudden som den heter på svenska.

Denna plats är kanske den mest kända uddarna i Sydafrika och misstas ofta för att vara den mest sydligaste udden och den plats där Atlanten blir Indiska oceanen möts men detta stämmer faktiskt inte. Det är Kap Agulhas som är den sydligaste udden och platsen där det säga att haven möts, vi åkte förbi där men stannade inte (ångrar det lite idag).

Men oavsett så är det extremt vackert och vi spenderade en hel dag där.

Det finns två klassiska stopp i nationalparken där Godahoppsudden finns, såklart den plats som heter Cape of Good Hope och sen har vi Old Cape Point Lighthouse. På båda dessa ställen vimlar det av busslast av turister och extremt närgångna babianer. Självklart ska man besöka platserna och ta sig ut till dom yttersta eller högsta platserna, där det faktiskt är lite mindre turister som inte orkar ta sig ut eller upp. Utsikten och naturen är helt fantastisk.

Men har ni egen bil så ska ni definitivt svänga av på dom små vägarna som finns i det stora naturreservatet. Där kommer ni vara mer eller mindre ensamma både med naturen och djuren.

Åker ni bil dit så kan ni stanna i Boulder Beach för att se pingviner, men jag rekommenderar istället Bettys Bay om ni åker den kustvägen vid tillfälle, där är det inte alls lika mycket turister och upplevelsen blir med såklart lite bättre.

Cape of Good Hope

Rikt fågelliv

Strutsar kunde man tydligen stöta på