Mat & Restauranger

Le Petit Chef presenterade en Dinner Story för oss i 3D

Dinner Story med Le Petit Chef

Igår var det äntligen dags att gå på kocken Le Petit Chef middag som vi längtat så mycket efter. Vi försökte nämligen boka Dinner Story förra gången som den var i Sverige men då lyckades vi inte få bord. Men denna gång är Dinner Story här mycket längre och dessutom har dom 4 sittningar i veckan så det var lite enklare att få bord.

Vi fick en matresa genom flera olika länder och maten som serveras har naturligtvis influenser från det landet som vi befann oss i just då. Det var naturligtvis huvudpersonen Le Petit Chef som tillsammans med sin vän fågeln tog oss igenom denna resa och allt projekteras i 3D på allas sittplatser.

Missa inte filmen på desserten lite längre ner

Som amuse bouche serverades det en tuna nigiri med crème fresh och sweetish caviar. Som serverades i en skattkista på havets botten med menyn bruten som en båt

sen begav vi oss till Arabien och där fick vi galet goda Oman Rice Chips med chili och vinäger, ja och en massa annat gott:

och efter en flygtur med Le Petit Chef och fågeln så befann vi oss i Indien och där fick vi äta en massa gott, kanske min favorit under middagen

Efter det tog vi en sväng till Himalaya där var rätten inspirerad av snö och is. Vi fick en kokosobet som serverades på kolsyreis vilket alltid ger en schysst effekt när man serverar både mat och dryck.

Varmrätten serverades i Kina och då var det såklart kyckling på menyn. Alla rätter serverades i eller på landstypiska fat eller skålar. Jag gillar verkligen när den röda tråden syns i hela middagen eller på hele eventet jag är på.

Här ser ni efterrättspresentationen där Le Petit Chef tillagar vår dessert vid bordet

och detta var vad som stod på menyn som dessert och jag gillade den och tillsammans med det vinet som serverades tyckte jag att det var super.

Tack Berndt, Marie, Bea och Johannes
för en supertrevlig kväll och en jättekul upplevelse