Hantverket var underbart och därför ska man gå dit
Helgen har varit bananas och började med middag på Hantverket
När jag var klar med fredagens bestyr så var det bara att bege sig hem för att hoppa in i duschen. För redan kl 18.15 skulle vi träffa Anna och Anders för att äta middag på Hantverket.
Jag har aldrig ätit där tidigare. Men det kommer inte bli sista gången eftersom att både service och mat var grym. Dessutom så får man ha hund med sig och det i kombinationen med det jag skrivit innan så blir restaurangen en självklar favorit. Så nu kommer Molly få hänga med dit.
Deras menyupplägg var grymt
Jag gillade deras menyupplägg. Först var det lite snacks fast inte snacks som i tråkigt enkelt utan lagade och omsorgsfullt gjorda smårätter. Sen var det kalla maträtter följt av varma maträtter.Maträtterna på hantverket är lite mindre än i vanliga fall vilket betyder att du kan välja flera. Det tycker jag är super eftersom jag alltid har svårt att välja bara en rätt och hellre smakar på flera.
Sist men inte minst hittade du desserterna. Denna gången åt faktiskt inte jag nån dessert utan nöjde mig med en dubbel macchiato och ett glas Eiswein. Som köksmästare hittar du kockprofilen Stefan Ekengren och nedan ser du vad vi åt under kvällen.
Dom hade även en läskande drinklista som man inte kunde hålla sig ifrån så istället för bubbel som jag brukar ta innan maten så blev det en fantastiskt god drink.
Tartar på regnbågslax ingefärspicklad kålrot, laxrom och pepparrot
Kyld soppa av gröna tomater, sotad avokado, jalapeño, kålrabbi, gurka
Tunt skuren rå biff med jordärtskocka, gruyère och hasselnötter
Rotselleri bakad i paket med mandel, konfiterad lök och hollandaisesås med brynt smör
Svampsmörgås med kryddost
sikrom, smulad gräddfil, dill och rågbröd
Friterad piggvar med blomkål och tryffelremoulad
citron och parmesan
Nyfriterad munk med äppelglass, äppelkompott och mandel
Till detta drack vi Eva Fricke en Riesling Trocken från Rheingau, Tyskland, . Jag älskar dessutom när maten presenteras på ett lite annorlunda sätt så som regnbågslaxen i snigel tallriken, svampsmörgåsen i morteln, rotsellerin i ett paket som kom med en klädnypa som jag själv fick öppna för att servisen skulle kunna hälla på såsen och tillbehören sen munken i lilla stekpannan.
Ikväll blir det återigen en ny restaurang för mig. Bor bara ett stenkast ifrån Yuc härpå Odenplan och där är jag ofta men dom har även en restaurang i city. Dit ska jag ikväll och givetvis så återkommer jag både om eventet som Buzzador står för och restaurangen. Gillar du ägg och allt som innehåller ägg i bakverk mm ska du besöka http://eggvena.se/