Resa

Varför delade vi taxi?

Vi är framme vid sista dagen

Mitt flyg hem skulle inte gå fören vid 19-tiden och Bella skulle jobba denna dag. Så det jag gjorde var att jag bokade in mig på isskulptering i isbaren. Jag kom dit och hade inte ens tänkt en tanke på vad jag skulle skapa. Det verkade alla andra ha funderat på så jag blev ju lite stressad när alla satte igång att karva i sitt isblock.

Jag vill ju helst alltid lyckas

Jag ville ju såklart lyckas med det jag skulle skapa och ville inte ta min vatten över huvudet. Så det blev ett hjärta, tänkte att det borde man få till någorlunda. Dessutom kunde jag välja att göra det lite svårare genom att forma det helt runt och spetsigt i botten. Spetsigheten i botten är en utmaning utan att det skulle gå av.

Jag lyckades både få det runt och spetsigt så jag blev lite stolt. Majoriteten av skulpturerna såg man inte vad dom föreställde och några gick sönder. Så måste säga att i in grupp var jag nog en av dom få som lyckades att få till nåt iallafall. För det var inte superlätt när man aldrig gjort det innan. Men ack så kul, gör det absolut igen nästa gång jag kommer dit.

Detta var det vi startade med

Ett av verktygen vi använde

Min “slutprodukt”

Efter lunchen begav jag mig upp till deras lilla spaavdelning. Ja, lilla för den var inte stor. Men jag hade bokat deras Signature Treatment som var en blandning av vart och kallt.

Varmt och iskallt i kombination på spa

Jag fick välja den oljan som passade mig för dagen och sen utfördes behandlingen med hot stone stenar och isblock ifrån Torneälven. En uppiggande och annorlunda behandling. Man kände verkligen hur kroppen vaknade till liv och cirkulationen ökade.

Sen var det dags att säga hej då till dottern och bege sig till flygplatsen.

Dela taxi men okänd

Med mig till flygplatsen så erbjöd jag en tjej från Kuwait att åka med, hon hade inte bokat någon transfer. Utan bokad transfer kommer du inte till flygplatsen… Lite ont om kommunikation i Jukkasjärvi. Men hon fick hoppa in i min taxi efter att jag hört hennes panikslagna konversation men receptionen när hon förstod att hon inte skulle komma till flygplatsen och sitt flyg.

Hon skulle till Stockholm för att kolla Melodifestivalen. Hon var tydligen ett jättefan av just svenska Mello.

Tack ishotellet för denna gång, jag kommer mer än gärna tillbaka. Får hålla tummar att Bella gör en säsong till däruppe. Eller att hon hamnar på nåt annat spännande ställe som jag är “tvungen” att hälsa på. Men nu kommer hon snart hem en sväng. Hon ska bl.a på en intervju som hålls här i Stockholm.