Att vara senior

Emma
Hur är det att var senior?

Jag är ju inte riktigt senior och pensionär än men jag har en grupp med seniorer minst en gång i veckan. Varje gång jag ser dom så påminns jag om hur viktigt det är att hålla igång. För jag vill iallafall leva så länge som möjligt och då vill jag vara frisk och “hurtig”.

Med hurtig så menar jag att jag ska orka göra saker, jag vill vara smidig, stark, rörlig och inte tycka att det är ex är jobbigt att resa mig upp. Jag vill orka lyfta saker, vandra, känna mig pigg och frisk.

Mycket av detta får man genom träningen och jag kan bara berömma mina seniorer. Vi kör övningar som burpees, get ups och tränar intervallträning så som tabata.

Det fina med denna grupp är att dom alltid försöker, oavsett vilka konstiga eller knäppa övningar jag kommer med så gör dom sitt bästa.
Det är mer än vad yngre gör ibland. För kommer det en övning som dom känner sig osäker på eller inte klarar av så undviks dom att göra eller i värsta fall smiter man ifrån träningen. Men det är ju ganska troligt att om du inte kan göra en övning (om det inte handlar om en skada) så är det ju något du kanske borde träna på.

Sen vill jag tillägga också när det gäller skador, att bara för att man har en skada är inte det samma sak som att man inte kan träna. Jag har ett brutet och opererat ben, jag har en opererad rygg plus 2 diskbråck och en diskbuktning. Jag har en ruptur i ena axeln och en förändring i axelleden. En magoperation har jag dessutom gjort och jag jobbar med träning. Jag skulle ha så mycket ondare om jag inte tränade, det märks när jag slarvat med träningen ibland.

Här är några i min seniorgrupp

Idag fick dom bl.a. göra denna övning

Lämna ett svar