Träning & Hälsa

Nu kör vi………

Vem är jag, Emma Thorsell som kommer att skriva Finest.se nya fitnessblogg?

Personlig Tränare, Emma, mamma, en bra vän, instruktör, van minglare i Sthlms nattliv. Singel (bör tilläggas) och faktiskt en hel del andra saker också, men det kommer väl fram med tiden.

Idag jobbar jag som Personlig Tränare på Balance, en del med företagshälsa och nu som fitnessbloggare på Finest

Hur kom träningen in i mitt liv?

Som många andra började jag min bana som ung med en massa olika sporter men fastnade till slut för mina kära hästar. Har haft en massa hästar genom åren och tävlade på elitnivå i hästhoppning på den tiden. Sen blev jag mamma ganska tidigt och sålde min sista häst Nina när jag var 20 år.

Efter förlossningen så hamnade jag av en tillfällighet på ett gym men då som kund.… Ambitionen var alltid bra men resultatet varierade väldigt mycket, vissa känner säkert igen sig även om ni inte vill erkänna det 😉

Bestämde mig genast efter mitt första aerobicpass att jag aldrig skulle sätta min fot på ett igen då jag gick åt höger när alla andra gick till vänster, fram när alla gick bakåt osv.… ja, jag tror att flera av er vet vad jag menar, men skam den som ger sig och idag instruerar jag bl.a. i Dansaerobic.

Sen fick jag ryggproblem efter min graviditet då jag är sjukt envis och har svårt att be om hjälp med saker och på slutet av min graviditet jobbade jag som bartender på en nattklubb med flera våningar och gissa vilken våning jag var på? Jag bör tillägga att det inte fanns någon hiss. Ja, såklart högst upp jobbade jag. Det vart galet mycket släpande i trappor kanske inte det bästa som höggravid (jobbade mitt sista pass där 4 dagar innan jag födde min dotter Izabella)

Med det var då jag blev tvungen att hitta på nåt annat och det föll sig naturligt att börja plugga. Under 4 år hann jag bl.a. plugga till

  • Styrketräningsinstruktör
  • Kostrådgivare
  • Personlig Tränare
  • Instruktör inom aerobic, spinning, core, vattengympa, gympa, bodypump, Nautilus, step, box, mamma/baby,gravida, barn och senior.

I 2 år bodde jag och pluggade på Bosön som är Sveriges elit-idrottscentrum. Där läste jag till Friskvårds/idrottskonsulent och under den tiden hann jag bl.a. med en praktikperiod i Sydkorea men återkommer kanske till det en annan gång för det var en upplevelse för sig.

Men sen blev inte saker som jag hade tänkt mig då jag hamnade på sjukhus och var tvungen att operera min dåliga rygg (har 2 diskbråck varav det ena är opererat) men tack vare att jag hade tränat så mycket innan och satte igång direkt när jag kunde efter operationen så kan jag idag jobba och leva nästan som innan. Vid ryggproblem är det jätteviktigt att jobba med stabilitet och balansträning nåt som ni kommer att få läsa en del om i min blogg eftersom det är en viktig träning överlag.

 

Jag och min dotter på alla hjärtans dag (sen kan jag berätta att jag senare den dagen var på middag med Marcus Schenkenberg men måste också erkänna att vi var ca 25 personer till där men då bl.a. Foppa Forsberg, Ulf Ekberg och Vicky Andrén)  Hade någon sagt till mig när jag var 14 och jätte kär i Marcus (vilket alla mina vänner var) att jag skulle sitta mitt emot honom på en alla hjärtans dag middag hade jag väl svimmat eller nåt 🙂