Träning & Hälsa

Jag, ledig?

Helt otroligt men jag är faktiskt ledig idag inga kunder, inga träningsklasser, convent eller utbildningar. Så ist började jag planera lite idéer som jag kommer låta er ta del av snart och kanske till och med delta i.

Jag sitter med datorn i knät framför TVn och har haft ena ögat på en dokumentär om delfiner vilka otroligt vackra och kloka djur det är. Det är en liten dröm att få simma med delfiner. Jag har faktiskt en instruktörskollega Lotten Odh som annordnar delfinresor en resa går nu i november till Hawaii men jag har lite mycket jobb nu så det får nog tyvärr vänta tills nästa år om jag ska komma iväg på en sån resa.

 Jag hade inte tänkta att besöka något gym överhuvutaget idag utan en promenad får räcka. Det är viktigt att kroppen får vila, för att hinna återhämta sig. När du har tränat hamnar kroppen i en nerbrytande fas (katabolfas) och då behöver den tid att “läka” och bygga sig starkare (anabolfas) för att klara av och få resultat av träningen igen. Om man hela tiden tränar och inte låter kroppen vila är den ständigt i en katabolfas och  då kommer du inte nå dom resultaten du vill och tillslut kommer du bli övertränad.

Nu ska jag packa ihop lite tvätt och ta men den hem till Lina för att tvätta, den är lite jobbig men har har inte (läs kan inte) kopplat in min egen tvättmaskin. Jag flyttade i sommras och det är mycket som inte är inkopplat och klart. Men eftersom jag vill flytta tillbaka till Lidingö eller in till stan vet jag inte hur mycket jag kommer att bry mig om att göra iordning heller, jag bor just nu i Bromma det är absolut inget fel på det men min dotter vill tillbaka till hennes gamla skola och hyran här är alldeles för mycket (ligger på drygt 20 000/mån) och det är ju kul att kunna göra nåt mer än att bara betala hyra. Varför flyttade jag ifrån Lidingö då kan man undra. Jag flyttade dit 2001 för att plugga bodde då på Bosön när studierna var klara så fick jag tag på en 4:a på Lidingö i 2:a hand bodde där från 2003 tills i sommras då han hade blivit uppsagd pga av att han hyrt ut lägenheten i 2:a hand i totalt 11 år. Jag fick 5 dar på mig att hitta lägenhet och flytta. Hade en 1:a i Vällingby och denna 8:a rummare i Bromma att välja på och då blev det Bromma.

Ikväll ska vi äta middag hemma hos Lina och fira att hon just fyllt år, vad hon får i present återkommer jag till imorgon om hon nu råkar läsa bloggen innan jag kommer hem till henne 🙂

Ses på stan ikväll

 

Emma Thorsell och Lina Collin