Träning & Hälsa

Begravd i …..

Böcker…., Mmmm kul lördagsnöje! Jag läser ju inte böcker om det inte är facklitteratur, dock med påtryckningar från Lina som säger att jag kommer somna lättare om jag läste mig till sömns och då inte fakta om träning (Lina jag har lovat att prova och jag ska. Ge mig gärna ex på bra böcker)

Men meningen var att jag skulle ta mig till gymet och träna och sola men hamnade med, vänta ska jag räkna…… 7 böcker om -träningslära, -Ät rätt, -Fitness guiden, -Kosttillskott, -Fettförbränning och -Anatomi plus en massa info från internet.

Detta kanske låter hur tråkigt som helst i vissas öron. Men det är ju våran kropp det handlar om och ju mer man lär sig om hur den fungerar ju mer förstår man hur fantastisk och unik den är. Önskar att jag bara kunde berätta allt intressant jag läst om senaste timmarna men tro mig det skulle bli världens längsta blogginlägg. Men ta bara en minut och fundera på hur coolt det är att allt bara funkar som det ska (för det mesta iaf *ler) Kroppen gör som vi vill med hjälp av signaler från hjärnan. Det går otroligt snabbt det är ju inte så att vi måste stå ett tag och tänka att vi ska böja armen eller ta ett steg fram, som tur är för då skulle allt ta väldigt långtid 🙂 Sen är det som tur är många muskler som funkar av “sig själv”, typ hjärtat, diafragman (sammandragningar där leder till hicka och det är när stämbanden slår ihop som ett hickande ljud uppstår) och ögonlocken. Det är ju också tur att vi slipper tänka på att tex hjärtat ska slå.

Det finns 3 olika typer av muskelatur

  • Skelettmuskulatur- Muskler som styrs av viljan. Finns ca 640 skelettmuskler i kroppen
  • Hjärtmuskulatur- muskler som bygger upp hjärtat
  • Glatt muskulatur- är den muskelatur som omger rörformiga  håligheter i kroppen så som matstrupen, luftstrupen, blodkärl, tarmsystem och även innre organ. Skulle vi inte ha muskler tex i tarmkanalen skulle ju inte maten kunna pressas framåt, utan bara ligga stilla på ett och samma ställe. Vad skulle hända då vill jag ju inte ens fundera på med tanke på att vi skulle bli fulla och maten skulle ruttna…….

Vet ni vilken som är den största muskeln i kroppen?

Jag tycker ju om muskler så jag bjuder på en schysst axel och arm