Träning & Hälsa

Listor

Det var ju på tiden att jag skriver listorna ang Detox skulle gjort det för längesen. Men tyvärr har flytten tagit så mycket tid så det kommit i skymundan. Men nu så

Detta får du äta hur mycket du vill av:

Ananas, Apelsin, Aprikos, Aubergine, Avokado, Banan, Blåbär, Broccoli, Brysselkål, Citron, Fänkål, Granatäpple, Grapefrukt, Groddar, Gurka, Hallon, Havtorn, Ingefära, Jordgubbar, Kiwi, Kokosnöt, Kålrot, Körsbär, Lök, Mango, Melon, Morot, Oliver, Palsternacka, Papaya, Paprika, Passionsfrukt, Perslija, Plommon, Pumpa, Päron, Rödbeta, Rödkål, Sallad (alla sorter funkar), Savojkål, Selleri, Sockerärtor, Sparris, Spenat, Squash, Svartrot, Tomat, Vattenkrasse, Vindruvor, Vitkål, Vitlök, Äpple, Ärtor, Örter

Äta i begränsad mängd (max2 dl/dag):

Alger, Bovete, Bönor, Chéreost, Fetaost, Frön, Halloumiost, Mandelmjölk, Nötter, Quinoa, Rismjölk, Råris, Saganakiost, Soja- eller getmjölksyoghurt, Sojamjölk, Svamp, Tofu, Vildris.

Den maten du vill laga kan grönsakerna vara lämpliga att ångkoka sen kan man gratinera maten lite i ugnen. Smaksätta maten kan man göra men då max med 1 matsked använd då tex Ajvar, Chilli, Dijonsenap, Honung, Kryddor, Pesto, Soltorkade tomater, Tamariolja, Tomatpuré, Torkad frukt, Vegetabiliska oljor, Vinäger

Dricka är viktigt mycket vatten, gör egna fruktdrycker, grönsaksjuicer, smoothies, Grönt och vitt te, Rooibos, ört och kryddte.

Sen finns det du bör undvika under detox perioden men vissa av livsmedlen kan du såklart återinföra i kosten, vilka som är lämpliga kan du säkert lista ut själv, annars så är en vink att det är dom son står i andra halvan av listan. Men det är iaf följande:

Processad mat, Härdade fetter, Alkohol, Kaffe, Svart te, Salt, Socker, Komjölksprodukter, Vete, Nötkött, Fläskkött, Smör, Viltkött, Lammkött, Kyckling, Fisk, Skaldjur, Ägg, Havre, Råg, Dinkel, Korn

Lycka till 🙂