Mat & Restauranger

2-stjärniga restaurangen Fäviken Magansin stänger

Tack 2-stjärniga restaurangen Fäviken Magansin

Jag är oerhört tacksam att jag fick möjligheten att besöka 2-stjärniga restaurangen Fäviken Magasin. Restaurangen med sin kock Magnus Nilsson är känd i hela världen och folk har vallfärdat dit för att äta. Detta trots att Fäviken ligger mitt ute i ingenstans.

Dom stänger 14 december och var det extremt svårt om nästan omöjligt att få bord innan så är det helt ärligt inte en chans till ett besök där nu.

Dokumentärer på Netflix om Fäviken

Det finns flera dokumentärer om Magnus och Fäviken. En favorit är Chef’s Table på Netflix, där ser man honom i säsong 1 avsnitt 6. Såhär presenteras hans avsnitt. “Magnus Nilsson har skapat en av världens bästa restauranger i lilla jämtländska Järpen. Det är långt från storstan, men nära till traktens råvaror.”

Just nu håller jag på att titta på The Mind of a Chef även denna på Netflix. Den borde jag ha sett innan mitt besök på restaurangen. Vilket fantastisk sätt att få fram sina råvaror. Tänk om det kunde se ut så jämt, men dessvärre är han nog ganska ensam om detta. Där ser vi honom i säsong 3 avsnitt 9-16.

Är ni det minsta matintresserade borde ni titta på dessa program. Min inspiration går iallafall i taket efter dessa dokumentärer. Tänk att få laga mat på det sättet.

Vill ni läsa om mitt besök på Fäviken så hittar ni dom nedan i länkarna. Jag fick dela upp besöket i 4 olika delar för att få ihop den 30 serveringars middag som vi åt. Så bra var det.

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4

Nägra av rätterna kända från serierna på Netflix

2-stjärniga restaurangen  2-stjärniga restaurangen

2-stjärniga restaurangen

2-stjärniga restaurangen

Det kanske ser ut som vanligt smör, men kolla serien The Mind of a Chef så förstår du att det inte är det

2-stjärniga restaurangen

Jag och Magnus Nilsson

2-stjärniga restaurangen