Träning & Hälsa

Oj vad ont

Idag har jag blivit påmind om att jag faktiskt har opererat ryggen, fy vad ont jag har haft. Men har tagit det ganska lungt på klasserna. Aerobicen var iof svårt att ta det lungt på då det var ett nytt pass men jag har såå duktiga kunder så jag kunde “fuska” lite på dom klasserna idag oxå.

Sen har jag varit på 3 butiken Stueplan där min favvo Anders jobbar, alltid hjälpsam dessutom e han söt dock alldeles för ung men som skrivits förut så är det ju alltid trevligt men fina, hjälpsamma och trevliga killar oavsett vilken ålder det är på dom.

Tänkte göra ett tillägg till det jag skrev om förra måndagen då jag skrev om sömnens betydelse för fettförbränningen. Jag har fått förfrågningar ang skift och nattjobb. Tyvärr är det så att sömn på dagen inte är lika effektiv som på natten och forskning har visat på att dom som jobbar natt lever lite kortare. Vår hormonbalans är inställd på att sova på natten och bryter vi då den med att vara vaken och dessutom äta på natten så störs hormonbalansen och inget fungerar optimalt inte heller fettförbränningen. Sen är det inte farligt att i perioder i livet jobba obekväm arbetstid men har du ett sånt jobb som kräver det försök att i vissa perioder få jobba dagtid.

STRESS

Jag skrev också om hormonet kortisol i avsnittet om sönmbrist, där berättade jag att det kan ha en muskelnedbrytande effekt och lagra in fett i buken om du sover dåligt. Kortisol kommer från binjurarna och frigör socker från levern och vid stora mängder under en lång tid så kan det ha negativa egenskaper på kroppen och detta kan ske vid stress. Stress i viss nån kan vara bra då det kan höja våran prestationsförmåga men för mycket stress kan ha samma effekter på kroppen som sömnbrist dvs nedbrytande och fettinlagring i kroppen. Sen kan en ökad stress leda till dålig kost och tröstätning vilket också leder till viktuppgång.

Det vart inte så mycket om fettförbränning denna gång, men det kommer mer. Det beror på att min kalenader är galet full från 07 till sent på kvällen, just det appropå stress!!! Som jag sagt förut ni ska göra som jag skriver/säger och inte som jag själv gör just nu *ler Men jag kommer snart ifatt mitt liv hoppas jag så jag kanske slipper denna dagliga stress 7 dagar i veckan.

Imorgon måste jag hinna förbi polisstationen och lämna in min telefon då dom ska kopiera över dom ytterligre 850 smsen jag fått av han som vägrar låta mig vara. Det ska bli overhört skönt att få radera dom i telefonen inte bara för att jag inte vill ha dom där, utan för att jag kommer kunna ha mer än 5 sms från mina vänner utan att telefonen skriker att minnet är fullt.

Några bilder från ett av gymen jag jobbar på

Steg från nya aerobicprogrammet

 

 

 

 Haha, avslutar med lite balans