Champagne Palmer & Co Blanc de Blancs – The Art of Elegance
I veckan var jag bjuden på champagneprovning med Champagne Palmer & Co i So Galleriet i Kungsan. På plats fanns förutom trevligt bemötande från Oenoforosgruppen även direktör Rémi Vervier och exportchef Raymond Ringeval från Palmer i Frankrike.
Vi fick prova Palmer Blanc de Blancs 2005, som ställdes mot de äldre årgångarna 1995 och 1985. Jag gillade alla tre även om den unga 2005 skilde sig med vad jag tycker fruktiga och krispiga smak. Dom äldre skilde sig en del från varandra med gemensamt var att dom kändes mer mörka i smakerna och något jag gärna skulle sippa till maten. En varm sommardag i solen skulle jag välja 2005 års bubblet. Mer om bubblet kommer i ett annat inlägg.
The Art of Elegance
I samband med besöket lanserades Palmers & Co´s “The Art of Elegance” genom en konstutställning. Champagne Palmer har sedan länge en stark länk till konst. Palmer & Co´s nya manér The Art of Elegance visar på den kvalitet och elegans som champagnehuset Palmer & Co står för.
“For Palmer & Co, the creation of a cuvee is just as much the work of Nature as the work of Man. We combine the different grape varieties, crus, vintages and reserve wines harmoniously and with passion until we obtain the perfect balance, reflecting the intricate work of a master craftsman and symbolizing our House style. The blending process is true art. Palmer & Co embodies the art of elegance.”
Jag hade sällskap av Gizzy och Platin Rémi Vervier och Raymond Ringeval
Till smårätterna som mästerkocken Fredrik Jonsson hade lagat drack vi Palmer Blanc de Blancs 2011 magnum. Han hade gjort en räkröra på kavring, chevre med bladguld och en fantastisk soppa som även toppats med samma champagne som vi drack.