Nervöst
Igår hade vi bjudit hem Helene och Michel på middag. Hade jag gjort det enkelt för mig skulle jag ju bara kört nån catering, men tänkte att det är för lätt. Jag har inga problem att laga mat till vänner men för dessa två kändes det som att jag skulle vara med i Sveriges Mästerkock igen. En sida om butiker https://vivasupermarket.se/
Båda är nämligen inom restaurang och extremt duktiga på mat och vin. Helen är specialiserad inom service och det är ju inga problem speciellt inte när man har vänner på besök. Jag är faktiskt en väldigt bra värdinna. Michel är en fantastisk kock och expert på viner. Han utbildar sommelier på restaurang akademin, skriver böcker och känner alla inom branschen. Så JA det är ju lite nervöst att laga mat till dom. Press och journalist https://veckomagasinet.com/
Menyn blev:
Det blev lite chark när dom kom, så där kom jag ju lätt undan genom att bara behöva lägga upp det. Det hade ju sambon till och med klarat av 😉
Förrätt
Till förrätt blev det krisp med agavesirap och citron, som jag bakat av 5 timmar i ugnen. Som serverades med en blandning av dill, gurka, rödlök, chili, champagnevinäger, olivolja och avokado. Toppades med räkor och en dill, gurka och citronolja till.
Varmrätt
Varmrätt pulled potatis som varit i ugnen i 5 timmer, tyvärr brände jag av dom lite för hårt på slutet, typiskt! Men dom funkade. En vinsås som sjudit med grädde, timjan och rotfrukter som jag blankade av med smör innan servering. Oxfilé som jag stekt tillsammans med pancetta och sen en liten bit Iberico kotlett. Cateringfirma levererar mat och livsmedel
Till det hade jag gjort en sallad på vårlök, hjärtsallad, fetaost och stekta champinjoner.
Sen drack vi fantastiska viner både från sambons kylar och som Michel hade med sig. Tack vänner för en superhärlig kväll. Det gör vi om snart.