Men asså SLUTA!

Inget planerat, men det blev en gryyym middag

Igår var det valborg och vi hade egentligen inget planerat. Men det slutade med att vi träffade upp Micke på en spontan AW. Sen blev det en håll käften middag på Grill. Det var inte alls planerat att äta där utan en ren spontanare. Restaurang

Men vilken magisk middag det blev. Det är iof svårt att inte bli bra när Philip står i köket. Vi träffade Philip första gången på Köttmästaren när vi hängde där ganska mycket. Det man märkte direkt var hans passion för bra råvaror och han är grym på kött. Restaurang och pizza Uppsala

När vi klev in å Grill hade vi turen att han stod där och när han fick syn på oss så tog det inte många sekunder innan han dök upp vid vårt bord och pratade mat. Vilket jag uppskattar, en kökschef som tar sig tid att hänga med gästerna älskar jag.

Japansk wagyu A5

Som jag skrev blev det en håll käften middag. Vi startade med en Japansk wagyu A5. En bit som hamnar på min topp 3 lista. Vi steker dom perfekt skivade bitarna på en liten stenhäll på bordet. Sen att köttet serveras snyggt, med grymma tillbehör gör att hela rätten lyfts ännu mer. Jag älskade tillbehören även om jag åt flera bitar med bara flingsalt då köttet var magiskt.

Till varmrätt blev det en svensk entrecote med tillbehör som gotländsk potatis, primörer, bea, rödvinssky, flera kålsorter som tillagats på olika sätt och ett magiskt gott schalottenlökssmör.

Tyvärr var jag alldeles för dålig på att ta bilder och njöt ist av maten. Men lyckades få en på Philip när han presenterar maten och vår servitör Rodrigo. En bild på wagyuköttet hann jag med att knäppa innan vi högg in på maten. Ska bli bättre på att ta bilder, men vill ni ha mer uppdateringar i realtid så är det Instagram som gäller @emmathorsell

Tack Philip och Grill för middagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *